Ilha do Papagaio

Algemene info

Ilha do Papagaio ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van hoofdstad Florianópolis, en wordt door de kust beschermd van sterke weersinvloeden. Het eiland meet 142.000 km2, waarvan 80% in originele staat is gehouden, en ongeveer 79.000 km2 Atlantisch woud. In 1972 werd dit prachtige eiland gekocht door de Sehn familie welke het gedurende 22 jaar gebruikte voor privé (vakantie)doeleinden, en besloot het bewoonbare gedeelte van het eiland om te toveren tot een ecologisch vakantie paradijs.
Er werden 21 vrij en verspreid gelegen chalets gebouwd, waarvoor alle materialen met kleine bootjes werd aangevoerd. Eigenaar Nonato, een fervent natuurliefhebber, legde een aantal wandelpaden aan door het woud tot aan de top van het bergachtige eiland, waar duidelijk de vorm van een papagaai gezien kan worden. De laatste jaren worden door Nonato schoolklassen uitgenodigd om kennis te maken met het eiland, de pousada en de natuur.
Het verblijf op het eiland is er één van ongekende aangename rust in een schitterende omgeving, gelardeerd met een uitstekende keuken en bijzonder vriendelijk en attent personeel.

Bezienswaardigheden

Restaurant tips

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.