Goiás

Algemene info

De naam Goiás Velho, gesticht in 1727, is een ode aan de oorspronkelijke bewoners, de Goyaz Indianen. De huizen, kerken en kapellen van de stad zijn een bewijs van de rijkdom op het hoogtepunt van de goudkoorts.
Meer nog valt dit te zien in het Museu das Bandeiras uit 1761; het Colégio Sant’Ana, in 1879 gesticht door Dominicaanse monniken, en de Nossa Senhora d’Abadia kerk welke in 1790 door slaven werd gebouwd en een in goud en blauw altaar heeft. In het uit 1752 daterende Casa da Fundição werd het gedolven goud omgesmolten tot staven en van hieruit vervoerd naar het koloniale land.

Goiás Velho, omgeven door de Serra Dourada, is de geboorteplaats van de bekende Braziliaanse schrijfster Ana Lins dos Guimarães Peixoto Bretas, beter bekend als Cora Coralina. Hoewel zij al vanaf haar 14e levensjaar schreef, werd haar eerste boek pas uitgegeven toen zij al 75 jaar was. Haar huis is tegenwoordig een museum over haar leven en werken, en stelt o.a. correspondentie ten toon met de schrijver Carlos Drummond de Andrade en Jorge Amado.

Bezienswaardigheden

– Museu das Bandeiras
– Museu Palácio Conde dos Arcos
– Museu de Arte Sacra
– Igreja Nossa Senhora do Rosário
– Igreja de Santa Bárbara

Restaurant tips

– Goiás Ponto Com (gevariëerd), Pça Coreto 19
– Paróchia (gevariëerd), Tr. De Matriz
– Flor do Ipé (gevariëerd), Rua Boa Vista 32 A

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.