Pirenópolis

Algemene info

Pirenópolis werd in 1727 gesticht als een nederzetting in de Serra dos Pireneus door bandeirantes, ligt aan de Rio das Almas (de rivier van de zielen), en is de stad waar veel esoterische gemeenschappen leven. Door de ligging van de stad dichtbij de 14e breedtegraad worden er veel goede eigenschappen aan toebedacht.

Met de komst van de bandeirantes werden veel verschillende religies en tradities meegenomen, wat tegenwoordig nog tot uiting komt in de vele festivals, zoals de Divino Espírito Santo wat 40 dagen na Pasen gehouden wordt en 12 dagen duurt, waarvan 3 dagen geheel gewijd aan de Carvalhada, de oorlog tussen de Christenen en Moren.

In Pirenópolis staat de hoogste berg van de Pireneus bergen, 1385 meter hoog, en is een pelgrimsoord voor de Holy Trinity.
Pirenópolis was de eerste stad in Goiás met een drukpers, en tussen 1830 en 1834 werd hier de Jornal Matutino Meia Pontense gedrukt in een 18e eeuws gebouw, wat nu het Museu de Familia Pompeú is. Andere historische gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de Igréja do Nossa Senhora do Rosário de Meia Ponte, gebouwd in 1728 en de oudste kerk van de stad met een altaar van goud; het Museu de Arte Sacredo en Fazenda Babilonia, waar veel overblijfselen uit de koloniale periode te vinden zijn.

Bezienswaardigheden

– O Parque dos Pireneus
– Igreja Nossa Senhora de Bomfim
– Museu de Familia Pompeu
– Teatro de Pirenópolis
– Festa da Divino Espírito Santo

Restaurant tips

– Dona Turca (Árabe), R. do Bonfim 41 – Centrum
– Boca da Forno (pizza), Tr. Santa Cruz
– Empório do Cerrado, R. do Rosario 21 – Centrum
– Le Bistrô (gevariëerd), R. do Rosário 23 – Centrum

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.