Ilha do Mel

Algemene info

Het ‘honing eiland’ ligt in een ecologische haven in de baai van Paranaguá, 2,5 mijl van het vasteland en staat geregistreerd als Historisch en Artistiek Erfgoed van de staat Paraná.

Het eiland heeft een zeer rijke flora en fauna in een unieke omgeving, en een groot aantal stranden met klinkende namen als Limoeiro, Brasilia, Praia do Miguel en Praia de Fora.

Door de sterke aanlandige wind is Ilha do Mel een paradijs voor surfers, er worden hier dan ook vaak kampioenschappen gehouden.

Bij het plaatsje Fortaleza Nossa Senhora dos Prazeres (of kortweg Fortaleza da Barra) staat een in 1767 door koning José van Portugal gebouwd fort om de baai te beschermen. De vuurtoren Conchas werd in 1872 door koning Pedro II gebouwd om zeilschepen in de Paranaguá baai te begeleiden.

Ilha do Mel is volledig autovrij. Bij aankomst op de ferrypier staan kruiers met kruiwagens klaar om je naar je pousada te brengen. ’s Avonds is er geen licht in de vorm van straatlantaarns zodat je regelmatig in het donker bijna tegen iemand aanloopt. De welkomstgroet is dan ook ‘hoppa’, van schrik omdat je bijna tegen iemand aanloopt.

Bezienswaardigheden

– Vuurtoren das Conchas
– Fortaleza de N.S. dos Prazeres
– Enchanted Grotto

Restaurant tips

– Spagueteria da Pousadinha (Italiaans), 100m do trapiche de Nova Brasília (Farol)
– Fim da Trilha (Spaans), caminho para gruta (Encantadas)
– Mar & Sol (vis), 1 km do trapiche de Nova Brasília (Farol) – Fim da Trilha, camino para gruta

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.