Foz do Iguaçu

Algemene info

Vergeet de watervallen van Niagara in Amerika en Victoria in Afrika, want er kan er maar één de mooiste en grootste zijn en dat is Foz do Iguaçu!

Gelegen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay storten zich hier 275 watervallen over een volle lengte van 3 kilometer meer dan 80 meter naar beneden door een bijzonder mooi en dichtbegroeid tropisch regenwoud. Met geen pen te beschrijven en zelfs de mooiste foto’s doen de watervallen van Iguaçu geen recht. Dit moet persoonlijk ervaren worden, want dit is poetry in motion zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen! Eigenlijk overbodig om weer te moeten melden, maar uiteraard is het hele gebied Nationaal Park en staat zoals al die fantastische plekken in Brazilië op de werelderfgoed lijst van de Verenigde Naties. Het houdt hier in Brazilië qua cultuur en natuur namelijk nooit op, al is Foz do Iguaçu zelfs hier in het land wel de overtreffende trap van natuurgeweld.

Reeds van ver hoor je het donderend geraas van de eeuwig vallende watermassa, dat een gordijn vormt tegen de groene achterwand van de jungle met veel kleurrijke vogels en vlinders.

In de regenperiode heeft het snelstromende water een bruinachtige kleur, terwijl het water gedurende de andere periode helder is.

De schoonheid van de 275 watervallen vormt een indrukwekkend spektakel, samen met de uitstekende accommodaties, restaurants en overige toeristische infrastructuur, maakt dit Foz do Iguaçu een méér dan aantrekkelijke bestemming voor degene die bestemmingen zoeken met natuur en ecologische programma’s.

Via paadjes, speciaal aangelegde loopbruggen en uitzichtpunten heb je een werkelijk adembenemend zicht op dit natuurwonder.

Eveneens een bezoek meer dan waard is de Itaipúdam welke speciaal werd aangelegd voor opwekking van energie en één van de grootste stuwdammen ter wereld is. Er werd een speciaal bezoekerscentrum gebouwd met een capaciteit van maximaal 12.000 bezoekers per dag en veel faciliteiten zoals winkeltjes, restaurants en een shuttleservice met speciale bussen welke worden begeleid door meertalige gidsen.

Bezienswaardigheden

– Parque Nacional do Iguaçu ( Braziliaanse en Argentijnse kant )
– Ecomuseu de Itaipú
– Parque das Aves

Aanbevolen excursies:
– Macuco safari
– helicoptervlucht boven de watervallen
– Usina Hidrelétrica de Itaipu
– River World

Enkele van onze reizen naar Foz do Iguaçu
– 4-daagse reis Iguaçu watervallen
– 8-daagse reis De wonderen van Brazilië
– 9-daagse reis Essentieel Brazilië
– 15-daagse reis Colourful Brazil

Restaurant tips

– Zaragoza, Rua Quintino Bocaiúva 882
– BR 3, Av.Brasil 1441
– Búfalo Branco, Rua Eng.Rebouças 530

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.