Itaúnas

Algemene info

Itaúnas is een hernieuwde stad gebouwd achter massieve duinen die nu het orginele vissersdorp bedekken. De stranden zijn lang, het water is heerlijk warm en de bevolking is buitengewoon vriendelijk en hebben een hoge standaard wat betreft hospitaliteit. In de buurt is een schildpadreservaat en er zijn veel buiten activiteiten mogelijk, zoals bijvoorbeeld kayaken in de rivieren in het achterland tot aan paardrijden en strand buggy ritten.

De stad zelf heeft elke avond een “Forro Party” roulerend tussen verschillende speciale Forro localen. Dit feest wordt buiten gehouden, waar de jongeren en de graag flirtende ouderen komen om te dansen tot vroeg in de ochtend.

Itaúnas was hemel op aarde voor de Braziliaanse hippy’s, welke zich hier oorspronkelijk in de begin jaren ’70 vestigden. Hun voortdurende invloeden zijn instand gehouden, een Boheems gevoel, met marktkraampjes in de meeste straten met goed en goedkoop eten en drinken.

Bezienswaardigheden

– Parque Estadual de Itaúnas

Tochten:
– Paard rijden
– met buggy
– met kayak of boot

Stranden:
– Itaúnas
– Riacho Doce
– Costa Dourada

De handstanden, salto’s, het slaan en gezang is een spektakel waar u al van begint te zweten wanneer u er naar kijkt. Maar u kunt ook gewoon niks doen en er gewoon van genieten. Wat u doet, één ding is zeker..de dag zal beginnen met een héérlijk ontbijt. Net zo lekker als dat u moeder het maakt…als ze Braziliaans was.

Restaurant tips

– Dona Petrolina (regionaal)
– R.Leonório Lisboa Vasconcelos
– Dona Teresa (regionaal)
– R.Denerval Leite da Silva
– Oásis (pizza), Av.Bento Daher

Een van de culinaire ervaringen uit de keuken die u niet mag missen is een Stone’s Throw uit Casa da Praia. Butego da Peixaria is een viscafé en bar die de beste vis uit de stad serveren.

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.