Vitória

Algemene info

Vitória ligt op een 45 km2 groot eiland en is omsloten door de zee en de achterliggende bergen. Het is de hoofdstad van de kleine staat Espírito Santo en werd gesticht in 1551 door de Portugezen.

Het eiland heeft ontelbare baaien en vijf prachtige stranden zoals het Canto en Camburo beach met een zes kilometer lange boulevard, waarover iedere ochtend en avond druk gejogd wordt.

Achter Praia Canto is bij de pleinen Desejo en Namorados het beste uitgaansgebied met levendige bars en goede restaurants, waar in velen het regionale gerecht ‘moqueca capixaba’ wordt geserveerd.

Vitória heeft veel historische gebouwen, waarvan de Palácio Anchieta de bekendste is omdat hier de stad ontstond; de kerk van São Gonçalo uit 1766 in Jezuitische koloniale stijl; de Rosário kerk welke bereikt kan worden via een trap van 95 treden, en het Carlos Gomes theater wat gebouwd werd in 1927 als kopie van La Scala in Milaan. Vanaf de 312 meter hoge Morro da Fonte Grande heeft de bezoeker een schitterend panoramisch uitzicht over Vitória en Vila Velha, de eerste nederzetting in de staat.

Winkelliefhebbers gaan het beste naar de Capixaba markt waar veel lokale handarbeid zoals sisal, schelpen en aardewerk voor een schappelijke prijs worden aangeboden.

Bezienswaardigheden

Evenementen:
– Vital ( carnival off season in novembro )

Historische gebouwen:
– Palácio Anchieta
– Teatro Carlos Gomes

Kerken:
– Santa Luzia

Tocht:
– Passos de Anchieta

Strand:
– Camburi
– Canto

Strand:
– Planetário

Restaurant tips

– Gramado (vlees), Av.Rosendo Serapião de Sousa 43 (Mata da Praia)
– Oriundi (Italiaans), R.Elias Tomasi Sobrinho 130 (Sta. Lúcia)
– Lareira Portuguesa (Portugees), Av.Saturnino de Brito 260 (Praia do Canto)
– Papaguth (regionaal), Rua Cel.Schuwab 127 (Bento Ferreira)
– Moqueca & Cia (regionaal), Av.Dante Michelini 977 (Praia do Camburi)
– Suá (gevariëerd), Av.N.S.dos Navegantes 755 (Enseada do Suá)

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.