Jericoacoara

Algemene info

Jericoacoara ligt op ruim 300 km ten noorden van Fortaleza, maar is de reis dan ook echt waard! De stranden, duinen en lagunes achter het stadje zorgen voor een fantastisch landschap.

De naam Jericoacoara stamt hoogstwaarschijnlijk af van de Tupi-Guarani indianen: yuruco (hol) en cuara (schildpad), ofwel het ‘hol van de schildpadden’ omdat op het lange strand zeeschildpadden hun eieren komen leggen.
Tot ongeveer 15 jaar geleden was Jericoacoara, in het noorden van Ceará en bijna op de evenaar gelegen, een geisoleerd vissersplaatsje zónder contact met de moderne buitenwereld. Geen wegen, geen elektriciteit, geen telefoon, geen TV’s, geen kranten, en geld was zo goed als nutteloos omdat handel betaald werd middels vis voor goederen. In 1984 werd het tot beschermd gebied verklaard door de Federale regering, en sindsdien is het verboden wegen aan te leggen, te jagen, vervuilen, en mogen gebouwen slechts binnen een bepaald gebied worden gebouwd en moeten aan stricte regels voldoen. Hoewel het moderne toerisme het plaatsje inmiddels heeft weten te bereiken, voornamelijk vanwege de uitzonderlijke schoonheid van het gebied, blijft Jericoacoara een oase van rust en kalmte. Elektriciteit werd tot 1992 door dieselgeneratoren opgewekt, tegenwoordig heeft Jeri een ondergrondse elektriciteitscentrale, maar alleen voor de huizen en pousada’s. Straatverlichting wordt door de maan geleverd.
In Jericoacoara zal je geen superluxe hotels aantreffen, maar wanneer je graag verblijft in een gezellige en schone pousada en contact met een schitterende omgeving, natuur en mensen op prijs stelt, is Jericoacoara dé plaats om een relaxte vakantie te beleven.

Bezienswaardigheden

– Parque Nacional de Jericoacoara
– Praia de Jericoacoara
– Lagoa de Jijoca
– Duna de Por de Sol

Restaurant tips

– da Izabel, Rua do Forró
– Azul do Mar, Praia do Preá
– Espaço Alberto, Rua Principal 104

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.