Maraú

Algemene info

Het schiereiland Maraú is slechts een paar jaar geleden ontdekt door toeristen, maar de bewoners weten met stelligheid te beweren dat het stadje reeds lang geleden werd bezocht door belangrijke mensen zoals de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry (auteur van The Little Prince), welke er een huis kocht een een tijdje woonde.
De Portugese invloed is nog terug te vinden in veel oude gebouwen, waarvan velen werden gebouwd in de 18e eeuw, toen Maraú een belangrijke plaats was. Vanaf de heuvel in het stadje heeft u een overweldigend uitzicht over het schiereiland en de benedenstad, waar u o.a. een leuke markt vindt met handarbeidartikelen gemaakt van kokosnoot, stro en hout.

Als u bij het woord paradijselijk, verlaten stranden omzoomd door kokospalmen in gedachten heeft, heeft u duidelijk Maraú nog niet gezien. Dit stukje paradijs heeft de prachtigste stranden, kristalhelder water en veel kokospalmen, maar het stopt niet hierbij! De afgelegen ligging en moeilijke bereikbaarheid geven deze schuilplaats een extra dimensie. Hotsen en botsen over een zandweggetje of schommelen in een boot is snel vergeten wanneer Maraú in zicht is. De zoetwater lagunes, watervallen, bossen, stranden, alles om u heen is van een overweldigende en onaangetaste schoonheid. Het schiereiland dat tussen Ilhéus en Valença ligt is deel van een beschermd gebied, de Ecologische Driehoek. De natuurlijke attracties betoveren de bezoeker: poelen die gevormd worden bij laagtij; heerlijk verfrissende watervallen na een wandeling; zoetwater lagunes; mangrove moerassen en overal opduikende kleine eilandjes. Het is deze totale harmonie die Maraú tot een bevoorrecht stukje Brazilië maken.

Bezienswaardigheden

– Tremembé waterval
– Cassange lagune
– Bela Vista Belvedere
– Trekking van Barra Grande naar Pontal (ca. 40 km.)
– Veel stranden zoals: Mangueiras, Ponta da Mutá, Tres Coqueiros, Arandi, Algodões en Paciranga

Restaurant tips

– A Tapera, Rua da Praia, Barra Grande
– Tubarão, Rua Vasco Neto 92, Barra Grande
– Matataúba, Praia da Ilha de Campinho (pizza)
– Barulho d’Água, Rua da Padaria

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.