Morro de São Paulo

Algemene info

Op ongeveer 2 uur varen vanaf Salvador ligt het autovrije droomeiland Ilha de Tinharé. De veerboot vaart vanaf de benedenstad in Salvador via het meer bekende eiland Itapirica naar het idyllische eiland, waarvan de eerste aanblik doet vermoeden dat u een ansichtkaart binnenvaart. Tegen een achtergrond van tropisch woud ziet u de witte stranden, helderblauwe lucht, de ruïnes van een oud fort en de Iglesia Nossa Senhora da Luz.

Adembenemende stranden, barracas (strandtentjes van hout en riet) en de typisch Braziliaanse ongedwongen sfeer maken het de bezoeker onmiddellijk tot een tweede thuis.

De stranden van Morro de São Paolo hebben geen namen maar nummers; het eerste strand is het meest bewoond, heeft de meeste vakantiehuisjes en wordt hoofdzakelijk door surfers gebruikt; het tweede strand vormt zich bij eb om tot een waar aquarium door de vele natuurlijke waterpannen, het derde strand lijkt door de bijzondere vegetatie op een tropische tuin in de zee en het verder gelegen vierde strand is een ongerept stuk natuur met een schitterende vegetatie.

Bezienswaardigheden

Historische gebouwen:
– Farol do morro
– Ruinas da Fortaleza

Verder:
– de barco
– Mergulho

Restaurant tips

– Piscina, Quarta Praia
– Club do Balanço, Segunda Praia
– Pimenta Rosa, Quarta Praia

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.