Pantanal (Zuid)

Algemene info

Nationaal Park Pantanal in de staten Mato Grosso do Sul en Mato Grosso is een ongerept natuurgebied voor de ware natuurliefhebber. De veelzijdigheid van de kleurrijke flora en fauna is zó overweldigend dat iedere bezoeker er van onder de indruk raakt.
In de bomen langs de rivieren zijn ibissen, reigers, ooievaars, ijsvogels en apen te zien, en op de oevers liggen kaaimannen in de hitte van de zon te rusten.

Zoog- en knaagdieren treft men ook aan, waaronder de capibara, het grootste knaagdier ter wereld die er uitziet als een uit zijn krachten gegroeide cavia. In de maanden december t/m april overstroomt het gebied waardoor het mogelijk is per boot in kleine kreken te komen. In deze periode is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden met een hoge luchtvochtigheid en regenbuien.

Er dient in deze periode van tevoren worden overnacht in de steden Campo Grande of Cuiabá. In de overige maanden ligt de temperatuur tussen 25-30 graden en is toegang over de weg makkelijker.

De Pantanal, ook wel eens ‘terra de ninguem’ (niemandsland) genoemd is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (december tot eind april) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol.
270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz, in waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en pirañas, (ooit al eens gevist op pirañas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!)
Verder treffen we er anacondas, iguana’s, miereneters, capibara en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen!
De Pantanal, ook zeer rijk aan gras of graasgronden, heeft samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.

Bezienswaardigheden

Restaurant tips

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.