Campo Grande

Algemene info

Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul en ligt op een afstand van ongeveer 100 kilometer van het belangrijke ecologische natuurgebied de Pantanal.
De inwoners van deze stad met brede, met bomen omzoomde wegen en avenues komen uit alle delen van Brazilië, Japan, Arabië, Paraguay en Bolivia.

De grootste attractie is het Parque dos Poderes in het midden van een ecologisch gebied, waarin zich de federale regeringsgebouwen bevinden.

De stad huisvest één van de belangrijkste en complete natuurhistorische musea van het land, het Dom Bosco of Indian Museum, onderdeel van de Katholieke Universiteit van Mato Grosso do Sul. Het museum heeft een grote tentoonstelling over en gebruiksvoorwerpen van de oorspronkelijke Indiaanse stammen uit deze regio, zoals de Bororo, Xavante, Carajá en Terena stammen, verzameld door de priesters van de orde van Salesia.

Campo Grande heeft in het grote Parque do Prosa meren, speciale hardlooppaden, restaurants en een openlucht theater.

Het eerste gebouw van de stad, het Pensão Pimentel staat dicht bij de Noord-West spoorlijn en was van 1938 tot 1979 een hotel voor treinreizigers. Tegenwoordig is het, na volledig te zijn gerestaureerd, een cultureel centrum en het toeristen informatiecentrum compleet met bar en restaurant waar typische lokale gerechten besteld kunnen worden.

Bezienswaardigheden

Winkelen:
– Indiaans Keramiek
– Houtkunst

Musea:
– Dom Bosco

Toeristisch avontuur:
– Kamperen in Pantanal

Zien:
– Markt in het centrum

Restaurant tips

– Costelaria do Gaúcho Gastão, Rua 14 de Julho 775
– Casa Colonial (kip), Av. Afonso Pena 3997 (Jd. dos Estados)
– Cantina Romana (Italiaans), R.da Paz 237 (Jd. dos Estados)
– Fogão de Minas, R.D.Aquino 2200
– Fogo Caipira (regionaal), Rua José António Pereira 145
– Lá no Jardim (gevariëerd), R.S.Paulo 395 (S.Francisco)

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.