Praia do Rosa

Algemene info

Het kleine plaatsje Praia do Rosa ligt aan één van de mooiste kusten van de provincie Santa Catarina en is een perfecte plaats voor rust- en natuurliefhebbers.
Het is gelukkig, nadat het in de 70’er jaren werd ontdekt door surfers, het rustige vissersplaatsje gebleven waar vervoer nog steeds op grote schaal met ossenkarren wordt gedaan. Ten zuiden van Praia do Rosa ligt de Iberageura lagune waar vissen op garnalen bij maanlicht de grote attractie is. Ten noorden van het plaatsje liggen een 5-tal prachtige stranden, waarvan enkele slechts via een moeilijk begaanbaar pad te bereiken zijn; eenmaal op het strand bekruipt de bezoeker een onvervalst Robinson Crusoë gevoel!
Op de meeste van de stranden kunnen boardsurfliefhebbers hun hart ophalen, de golven hier doen zeker niet onder voor die van het meer bekende Hawaii. Er worden hier dan ook niet voor niets wereldkampioenschappen gehouden.
De grote attractie van Praia do Rosa zijn echter de walvissen welke ieder jaar tussen augustus en november deze plaats uitkiezen om hun jongen te baren en te verzorgen. Een emotioneel schouwspel dat bij de toeschouwer een rijk gevoel achterlaat!

Bezienswaardigheden

Stranden:
– do Rosa
– Vermelha
– Ouvidor
– Barra
– Ferrugem
– Silveira ten noorden van Praia da Rosa
– de Ibiraquera lagune

Zien:
– walvissen tussen Augustus en November

Restaurant tips

– Tigre Asiático (Thais), Estr.Geral do Rosa
– Sapore di Pasta (Italiaans), Pousada Morada dos Bougainvilles, Caminho do Alto do Morro
– Bistrô Pedra da Vigia (Hotel Regina Guest House), Caminho do Alto do Morro
– Refúgio do Pescador (vis), Hospedaria das Brisas, Caminho do Alto do Morro
– Margherita (pizza), Estr. Geral do Rosa

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.