Joinville

Algemene info

Joinville is de rijkste en grootste stad in Santa Catarina met 381.000 inwoners en is genoemd naar de Franse prins Francois Ferdinand Felipe die trouwde met de Portugese prinses Francisca Carolina. De eigenaar gaf het land waar nu Joinville ligt aan het paar als huwelijkscadeau, wat zij echter nooit zagen omdat na de Franse revolutie van 1848 veel Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers en Noren emigreerden naar deze streek, waardoor het een Europese sfeer heeft. De plaats werd eerst Dona Francisca genoemd, maar in 1852 omgedoopt tot Joinville, bekend als de ‘bloemenstad’ en de ‘fietsstad’.

In Joinville staan de meeste koelkast fabrieken van het land, maar het is toch geen typische industriestad door het vele groen en attracties voor toeristen.

De Duitse cultuur is nog alom aanwezig in o.a. de Duitse huizenbouw, kelners in lokale dracht, de architectuur van de centrale markt en het treinstation.

Joinville kent evenels Blumenau in oktober een bierfeest, en in juni een groot dansfeest waar meer dan 4.000 nationale en internationale dansers van 140 dansgroepen strijden om de hoogste eer. Dit festival, wat sinds 1983 gehouden wordt, trekt meer dan 200.000 bezoekers.

Bezienswaardigheden

– Pórtico e Moinho
– Museu da Bicicleta
– Museu Arqueológico de Sambaqui
– Museu Nacional de Imigração e Colonização
– Catedral Diocesana São Francisco Xavier
– Parque Municipal Morro do Finder

Restaurant tips

– Sopp, Rua Mal. Deodoro 640
– Grun Wald, BR 101 p/Curitiba
– Delicatesse Viktoria, Rua Senator Felipe Schmidt 400

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.