Curitiba

Algemene info

De hoofdstad van de staat Paraná is wereldberoemd geworden door de innovatieve stedelijke en ruimtelijke oplossingen, het openbaar vervoer staat model voor veel steden in de wereld. Elk van de ruim 1,5 miljoen inwoners heeft 52 m2 groenvoorzieningen, wat ruim meer is dan de door de Verenigde Naties aanbevolen 16 m2.

Curitiba werd ongeveer 300 jaar geleden gesticht in de schaduw van Paraná pijnbomen, of kur-ity-ba zoals deze genoemd werden door de oorspronkelijke bewoners de Indianen. Toenmalige gouddelvers vestigden zich aan de oevers van de Rio Atuba, verhuisden later naar een plek wat nu het Praça Tiradentes is en noemden het Nossa Senhora da Luz do Penhais. In 1842 kreeg deze nederzetting stadsrechten en werd hernoemd in Curitiba.

De stad werd hierna voornamelijk opgebouwd door veel immigranten: Polen, Duitsers, Oekraïners en Italianen hadden hierin het leeuwendeel, wat tegenwoordig nog in de diverse stadswijken terug te vinden is.

Curitiba heeft een speciaal aangelegd ‘pijnbomen’pad van drie kilometer lang waarover gewandeld en gefietst kan worden, of zelfs per speciale bus die langs deze route rijdt en stopt bij de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. De bezoeker kan, het pad volgend, een route maken langs kerken, historische gebouwen en musea zoals het Museu de Paraná.

Eén van de vele attracties voor de bewoners en bezoekers is de Rua 24 Horas, een overdekte passage met veel winkeltjes, bars, terrasjes, restaurants en bioscopen.

Bezienswaardigheden

– Museu Oscar Niemeyer
– de Setor Histórico
– Solar do Barão
– Museu Paranaense
– Museu do Automóvel
– Museu do Expedicionário
– Parque Estadual do Marumbi
– Jardim Botânico
– Bosque Alemão
– Linha Turismo
– Rua 24 Horas
– Teatro Ópera de Arame
– trein naar Paranaguá
– Batel wijck

Restaurant tips

Gastronomie in Santa Felicidade wijck:

– Estrela da Terra (regionaal), Rua Jaime Reis 176
– Durski (Oekraïens), Rua Jaime Reis 254
– Obra Prima, Rua Antonio Meireilles Sobrinha 27
– Cantinho de Eisbein (Duits), Av. dos Estados 863
– Badida, Av. Batel 1486

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.