Poconé

Algemene info

De naam Poconé gaat terug naar de originele bewoners van de regio “De Beripoconeses”.

Poconé ligt 100 km ten zuidwesten van Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso. De weg tussen Cuiabá en Poconé is van asfalt en goed begaanbaar. Poconé werd ontdekt op 21 januari 1781 en telt vandaag de dag ongeveer 30.000 inwoners. Het is een klein maar charmant stadje met aardige en gastvrije inwoners. De inwoners houden van allerlei soorten feesten en festivals, waarvan sommigen enkelen dagen kunnen duren. Daarnaast houden ze veel van muziek, vooral van hun traditionele volksliederen.

Poconé is de poort naar de Noord Pantanal, het grootste moerasland ter wereld. Deze kan op twee manieren bereikt worden: via de Transpantaneira Highway en via Porto Cercado. Beiden bieden de mogelijkheid voor vissen op de Cuiabá, Piraim en Pixaim rivieren.

De belangrijkste economische activiteiten in Poconé zijn: goudzoeken, veehouderijen en het toerisme.

De Transpantaneira Highway begint 10 km. ten zuiden van Poconé en gaat 165 km. zuidelijk tot aan de grens met Mato Grosso do Sul.

Bezienswaardigheden

– Pantanal Mato-Grosense

Restaurant tips

Hier kunt u lokaal eten proeven, welke soms heel erg verschillen van andere delen van Brazilië: Pacu is een zoetwater vis uit de Pantanal; Piranhas met mandioca en rijst; fruit compote. Lokaal gemaakt fruitlikeur behoort ook tot de specialiteiten. Dit is niet alleen verkrijgbaar in restaurants maar ook in bepaalde winkels.

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.